WATCHHOUSE – AUSTIN CITY LIMITS LIVE AT THE MOODY THEATER

Artiest info
Website - bandcamp
facebook

De folk- en Americana-muziek spelende formatie ‘Mandolin Orange’ werd in 2009 opgericht in Chapel Hill, North Carolina door singer-songwriter, gitarist, mandoline- en banjospeler Andrew Marlin en zijn echtgenote Emily Frantz die ook zingt en op viool en akoestische gitaar speelt. Onder die groepsnaam bracht het duo in totaal zes albums op de platenmarkt, te beginnen met “Quiet Little Room” in 2010 en afsluitend in 2019 met het album “Tides Of A Teardrop”.

Al die platen werden sindsdien opnieuw uitgebracht als werk van de groep ‘Watchhouse’, waarnaar ze in april 2021 hun ‘Mandolin Orange’-naam veranderden vooraleer in de zomer van 2021 hun nieuwe titelloze album “Watchhouse” uit te brengen. Daarop volgt nu een live opgenomen tweede ‘Watchhouse’’-plaat onder de titel “Austin City Limits Live At The Moody Theater”. Het is de registratie van hun concert op 23 januari 2020 in het ‘Moody Theater’ in Austin, Texas waar het echtpaar 15 songs uit hun rijke repertoire live hebbben gespeeld. Alle nummers werden door Andrew Marlin gecomponeerd en samen met Emily Frantz gezongen. Verdere instrumentale ondersteuning werd op het Texaanse podium verleend door Josh Oliver op akoestische en elektrische gitaar, Clint Mullican op basgitaar en Joe Westerlund op drums en percussie.

Uit de twee eerste ‘Mandolin Orange’-albums “Quiet Little Room” van 2010 en “Haste Make / Hard Hearted Stranger” van 2011 werden voor dit live concert geen nummers geselecteerd. De songs “There Was A Time”, “Cavalry” en “Waltz About Whiskey” komen uit hun plaat “This Side Of Jordan” van 2013. Van het in 2015 uitgebrachte album “Such Jubilee” brengen ze enkel de song “Jump Mountain Blues”. “Hey Stranger” (zie 1e video), “Wildfire” (zie 2e video), “Echo”, “My Blinded Heart” en “Gospel Shoes” zijn vijf nummers uit hun album “Blindfaller” van 2016. “Golden Embers”, “The Wolves”, “Into The Sun”, “When She’s Feeling Blue” en “Time We Made Time” zijn tracks uit de plaat “Tides Of A Teardrop” van 2019 die als een eerbetoon mag worden beschouwd aan de net daarvoor veel te jong overleden moeder van Andrew Marlin en opgedragen aan hun pasgeboren dochter Ruby.

De song “Hawk Is A Mule” is het enige nummer tijdens dit optreden dat niet op een plaat van ‘Watchhouse’ terug te vinden is. Het liedje werd begin 2021 door Andrew Marlin uitgebracht als soloartiest op zijn album “Witching Hour” en wordt hier begeleid door Kate Rhudy op fiddle. “Austin City Limits Live At The Moody Theater” van ‘Watchhouse’ was oorspronkelijk bedoeld om enkel als ‘Bandcamp’-plaat te worden uitgebracht, maar nu kunt u dit document met een verzameling van hun beste werk ook als een cd of vinylplaat in huis halen, iets wat wij u hierbij graag willen aanbevelen.

(valsam)